Prijatno

Stari srpski recept za gulaš: Ručak koji će cela porodica obožavati, meso se topi u ustima!

Foto: Tristan BEN MAHJOUB / Panthermedia / Profimedia
Donosimo vam recept za gulaš koji će obožavati cela porodica:

Gulašje odlična stvar ako vam je potrebno jelo za više dana. Možete da ga poslužite uz pire, pirinač ili testeninu.

Donosimo vam receptza gulaš koji će obožavati cela porodica: 

Sastojci:

  • 750 g mesa (najbolje je koristiti junetinu ili meso za gulaš)
  • 2 glavice crnog luka (sitno iseckane)
  • 2 čena belog luka (sitno iseckana)
  • 2-3 kašike svinjske masti ili ulja
  • 2 kašike slatke crvene paprike u prahu
  • 1 kašičica ljute crvene paprike u prahu (opciono)
  • 2 paradajza (ili 1 kašika paradajz pirea)
  • 2 crvene paprike (iseckane na kolutove)
  • so, biber, po ukusu
  • 1 lovorov list
  • 1 - 2 šolje goveđeg bujona (ili vode)
  • svež peršun za dekoraciju
Svi vole dobar gulaš Foto: Profimedia

Priprema:

  1. Isecite meso na kockice, posolite i pobiberite. U velikom loncu, na srednje jakoj vatri, zagrrjte svinjsku mast ili ulje.
  2. Dodajte iseckani crni luk i dinstajte ga dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i dinstajte još nekoliko minuta, dok ne zamiriše.
  3. Zatim dodajte komade mesa u lonac i propržite ih sa svih strana dok ne postanu smeđi.
  4. Dodajte crvenu papriku u prahu i ljutu papriku i dobro promešajte kako bi se začini ravnomerno rasporedili po mesu.
  5. Sipajte sok od paradajza i pustite da se krčka oko pet minuta.
  6. Dodajte iseckane paradajze (ili paradajz pire) i lovorov list. Mešajte nekoliko minuta dok paradajz ne omekša.
    Sada dodajte iseckane crvene paprike i dobro promešajte, može i bez paprike.
  7. Postepeno sipajte goveđi bujon (ili vodu) dok prekrije sve sastojke. Dodajte so i biber po ukusu.
  8. Smanjite temperaturu i poklopite lonac. Kuvajte gulaš oko 1,5 do 2 sata, povremeno mešajući, dok meso i povrće ne omekšaju i gulaš ne postane gust.
  9. Kada gulaš bude gotov, poslužite ga toplog, ukrašenog svežim peršunom.

(Kurir.rs/Citymagazin)

 VIDEO: Recept za gulaš

This browser does not support the video element.

02:03
"LJILJO, ŠTA TO MIRIŠE, JE L' TO...?" Bez OVOG TAJNOG RECEPTA nema GULAŠA! U emisiji "Pusti brigu" gosti otkrili: Ima JEDNA CAKA Izvor: Kurir TV